maanantai 27. tammikuuta 2014

Uutta sisältöä elämään

Olen tässä vuoden päivät mietiskellyt millä voisin saada elämääni uudenlaista sisältöä ja sitä olen enemmän ja vähemmän tosissani liikunnasta ja ravitsemuksesta etsinyt.

Vuosi sitten aloitin uudessa työssä, uudella paikkakunnalla ja samaan aikaan aloitin myös ravitsemustieteiden perusopinnot avoimessa yliopistossa. Sainkin viime talven aikaan kiireettömällä opiskelutekniikalla suoritettua hieman vajaa puolet 26 opintopisteen urakasta. Opinnot aloittaessani päätin, etten pingota vaan teen opintopisteet omaan tahtiini työni ohessa. Kävin kolme hyvin mielenkiintoista kurssia; elintarvikeoppi, ravitsemus ja teveys sekä ravitsemus ja liikunta. Näiltä kursseilta jäi paljon käteen ja ymmärrys siitä, että ravinnolla on suurempi merkitys terveyteen kuin uskoinkaan. 

Nyt ajatus opintojen saattamisesta loppuun ja osaamisen laajentamisesta myös liikunannan saralle on hyvin pinnalla. Tästä intoutuneena tutkin jälleen vaihtoehtoja kouluttautua työnohessa liikunta-alalle ja näin ensimmäisessä vaiheessa totesin Trainer4youn pt-koulutusputken eniammäisen stepin eli hyvinvointivalmentajan koulutuksen itselleni sopivimmaksi vaihtoehdoksi. Lähinnä siksi, että tällainen askelaskeleelta tyyppinen opiskelu toiminee hektisen työn ohella parhaiten, en sido itseäni mihinkään pitkäksi aikaa. Tosin, olisi kyllä hyvä sitoa ja kiinnostaisikin PT-putki kokonaisuudessaan, mutta suurempi este sitoutumiskammon sijaan on tietysti raha. Opinnot kustantavat ihan sievoisen summan rahaa. Sitä varten on hieman tutkiskeltava vaihtoehtoja opintojen rahoitukseen.

Koska teen päätyökseni suuressa suomalaisessa pörssiyhtiössä markkinointia, koen, että sen työn vastapainoksi tarvitsen jotakin, millä auttaa muita ihmisiä. Minusta ei koskaan voisi tulla sairaanhoitajaa, mutta uskon, että markkinointiosaamiseni yhdistettynä hyvinvointiin ja terveyteen olisi se tie onneen, jossa kokisin tekeväni hyvää muille. Markkinoinnilla kun pyritään kuitenkin puhuttelemaan kohderyhmiä niille sopivalla tavalla niin miksi en käyttäisi tätä taitoa myös opastaessani parempien elämäntapojen etsijöitä? Huomaan nimittäin usein saavani ihmiset ympärilläni huomaamatti innostumaan asioista, jotka ovat minulle tärkeitä. Eli osaan ilmeisesti tartuttaa intohimoni puhumalla :) eli miten on, kiinnostaisiko terveellisten elämäntapojen opettelu innostuneen ohjaajan avulla?

Tulen kirjoittamaan opintojeni etenemisestä ja niiden herättämistä ajatuksista jatkossa. Toivottavasti saan lukijani miettimään omaa elämäänsä valintoja ja mahdollisesti innostamaan parempien valintojen tekemiseen.

Mottoni on, asioilla on tarkoituksensa. Ensimmäinen teesini, josta voisin seuraavaksi kirjoittaa on positiivinen elämänasenne tilanteessa kuin tilanteessa. Positiivisuudella elämä on paljon miellyttävämpää ja väitän, että jopa terveellisempää kuin negatiivisuudella.


Think positive!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti