torstai 13. helmikuuta 2014

Positiivisella ajattelulla pääsee pitkälle

Lupasin kirjoitella positiivisesta ajattelusta. Oma elämänmottoni on ajatella positiivisesti sattuipa sitten mitä tahansa. Siis kaikelle on tarkoituksensa. Toki elämässä on murheita ja suruja, jotka saavat mielen matalaksi ja se on normaalia, mutta siitä ei saisi tulla elämäntapa.

Kyyniset ja negatiivisesti ajattelevat ihmiset ovat mielestäni hyvin ahdistavia ja he myös levittävät omaa pahaa oloaan ympärilleen hirvittävän helposti. Siksi jos omat voimat ei riitä tsemppaamaan toista onnellisemmalle polulle, tulisi mielestäni harkita onko negatiivisuus lähelläsi sen arvoista. Itse olen joutunut tekemään kipeitä ratkaisuja ja luopumaan itselleni rakkaistakin ihmisistä vain siksi, että itse pysyisin terveenä.

Taloussanomissa on ollut syksyllä 2012 artikkeli siitä kuinka valittajat kuluttavat aivojamme. Tämä on harvinaisen totta. On todella raskasta kuunnella päivästä toiseen valitusta, milloin mistäkin asiasta ja pian saattaakin huomata ajattelevansa samalla tavalla.

Minulla ei ole oikein mitään taikakeinoja negatiivisen ajattelun selättämiseen. Ainoa tapa jolla itse selätän huonoja ajatuksia on miettiä kaikki ennemmin positiivisesti. Asioille on tarkoitus, aivan varmasti.

Muista nauraa ja hymyillä itsellesi. Luin myös jostakin kivan vinkin, ota lasipurkki johonkin hyvään ja helposti saavutettavaan paikkaan. Aina kun sinulle tapahtuu jotain hyvää, pienikin asia, vaikkapa söin hyvän jäätelön, vauvani hymyili ensimmäistä kertaa, nukuimpa viime yönä hyvin jne kirjoita pieni onni paperilapulle ja pudota lappu purkkiin. Katso vuoden päätteeksi kuinka paljon hyvää elämässäsi onkaan vuoden aikana tapahtunut.

Itselläni on vakava pitkäaikaissairaus, jonka en anna vallata elämääni enkä mieltäni. Minulla nyt vain on diagnoosi ja joskus ikäviä oireita, sille ei voi mitään, ne menee joskus ohi. En ajattele sairauttani päivittäin, en edes viikottain, ei ole mitään tarvetta rypeä huonossa onnessaan, jonka sairaus on minulle langettanut. Päinvastoin, minähän tämän perkeleen voitan ja itselleni näytän, että elän elämäni onnellisena ja yhtä hyväkuntoisena ellen jopa parempi kuntoisena kuin ns terveet ihmiset.


  1. Voimia kaikille, positiivisuus ja onnellisuus kunniaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti