perjantai 30. syyskuuta 2016

Matkalla PT:ksi?

Tiedätkö sen tunteen, kun sinulla on haave, jonka haluat toteuttaa, mutta et oikein tiedä miten sen teet?

Minulla on haave. Haluan tehdä PT:n työtä oman työni ohessa. Pienessä mittakaavassa, mutta huolella ja anaten iloa ja onnistumisa myös muille.

Kerroin edellisessä postauksessa vähän taustojani ja tietäni kohti tätä hetkeä. Jatkan sitä hieman, nyt tämän PT-teeman puitteissa.

Vuonna 2013 koin suurta tarvetta kouluttautua hyvinvoinnin saralla. Surffailin netissä ja löysin Trainer4You:n ja heidän PT-koulutusputkensa. Koulutusputki sisältää 3 askelta kohti PT:tä. Ensimmäinen askel on hyvinvointivalmentaja, joka antaa viikonlopun aikana perustiedot hyvinvoinnin rakennuspalikoista eli liikunnasta, ravinnosta ja levosta. Myös psyyke kuuluu tähän osaan, mutta sitä kurssilla ei käsitelty. Päädyin suorittamaan ensimmäisen askeleen, mutta en rohjennut tässä vaiheessa jatkaa eteenpäin, koin, että minun pitäisi itse treenata ja oppia asioista hieman lisää, jotta voisin rehellisesti olla PT. Asia on noussut aina aika ajoin uudelleen mieleeni.

Tänä vuonna innostuin taas tutkimaan PT:ksi kouluttautumisen mahdollisuuksia ja yllättäin löysin itseni taas Trainer4You:n verkkosivuilta. Sinnikkään myyjän ansiosta ilmoittauduin PT-putken kakkosvaiheeseen eli kuntosalivalmentaja-osuuteen. Kuntosalivalmentajakoulutus oli silmiä ja mieltä avaava kokemus monessa mielessä. Opin kuntosalitreenauksen perusteet, OIKEASTI ja huomasin, miten oma hyvinvointini parani kesälomalla suunnattomasti, ei treenauksen vaan koulutuksen ansiosta. Tämä johtui siitä, kun sain ohjata ajatukseni täysin johonkin  sellaiseen, johon koen intohimoa, mutta joka ei liity mitenkään päivätyöhöni. Tein koulutukseen liittyen kuntosaliohjelmia ja ohjauksia niin tutuille kuin tuntemattomillekin ja voi elämä kun oli hienoa! Se kun näki, miten toinen oppii, innostuu ja haluaa jatkaa liikkumista, antoi valtavan hienon tunteen myös ohjaajalle. Tätä lisää!

Ja tässä sitä nyt ollaan, Trainer4You:n PT-putken ensimmäisen koulutusviikonlopun läpi käyneenä :)


Tarina jatkuu. Seuraavissa kirjoituksissani ajattelin kertoa vähän kuntosalivalmentajakoulutuksen opeista ja havainnoistani ohjaustilanteissa. Lisäksi kerron jossain vaiheessa pohdintaani pienyrittäjyydestä ja toiminimen perustamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti