tiistai 25. lokakuuta 2016

Mistä löytäisin minulle sopivan PT:n?

 PT, kallista fitnesshommaa vai todellista hyötyä myös tavalliselle treenaavalle? Muistan vielä noin kymmenen vuotta sitten vain haaveilleeni PT:stä. Tietopohjana oli tietenkin jenkkiläiset leffat ja julkkikset. Tuolloin mulla oli käsitys, että PT tulee kotoa hakemaan, juoksuttaa henkihieveriin päivittäin, huolehtii treenarin kaikesta liikunnasta ja paljon muistakin elämän osa-alueista. No olisihan tuommoinen varmaan kallista puuhaa , jos PT olisi joka päivä mukana tekemässä treenejä. Mutta jos ihan järjellä ajattelee niin kyllä sitä kai itsekin pitää kantaa oma vastuunsa hyvinvoinnistaan, PT vaan tukee sitä tavoitetta , kaikkea ei kuitenkaan rahalla saa.

Kirjoitin jo aiemmin siitä, kuin vuonna 2013 vihdoin palkkasin oman PT:n. Se mihin häntä oikeasti tuolloin tarvitsin oli vain liikunnan säännöllistämiseen ja oikean suunnan löytämiseen. Nyt oon taas alkanut miettimään PT:n palkkaamista, lähinnä haluaisin saada omiin treeneihini uutta buustia ja vanhojen treenien tekniikoiden tsekkaamista. Kyllä tuleva PT:kin tarvitsee myös PT:n. Näköjään. Olen tehnyt itselleni jo treenien ohjelmoinnin, treenit, ruokavaliot ja kaiken mitä vaan keksin, mutta näköjään itse ei voi itselleen olla valmentaja. En siis ole pysynyt omissa suunnitelmissani juuri ollenkaan. Harmillista, mutta totta. Kirjoitin hetki sitten blogauksen itsekurista, jota en onneksi julkaissut, sillä joudun varmaan vähän siloittelemaan sanojani, koska eihän se nyt ihan niin mennyt kuin olin kirjoittanut.

Nyt siis olen sen edessä, että haluan palkata PT:n. Helppo ratkaisu olisi palata vanhan PT:ni pariin, mitä en pidä yhtään huonona vaihtoehtona, mutta joskus tekee hyvää vaihtaa tai edes kokeilla muutakin. Mutta, niin kuin varmaan monella muullakin, ongelmaksi muodostuu se, että kenet otan PT:ksi, mistä sen oikean löydän ja juuri minulle sopivan?

Tuttavien suositukset on aina hyviä, tosin minulla ei juuri ole PT-palveluja ostavia tuttua Tampereella. Kampaajani suositteli yhtä ja opiskelutoverini PT-koulutuksessa ei ollutkaan ko. PT:stä samaa mieltä. Kumpaa uskoa?

Tästä sainkin idean listata omat ajatukseni , jotka vaikuttavat omaan PT:n valintaprosessiin ja seulontaan, josko sitten itse osaisin myöhemmin vastata omilla nettisivuillani näihin kysymyksiin , koska uskon, että moni muukin pähkii samojen ongelmien parissa.

 1. Mihin PT on erikoistunut tai millaista valmennusta hän pääasiassa tekee?
 2. Millainen koulutus hänellä on ja millainen on hänen oma harrastuneisuus?
 3. Missä PT toimii? Tietyllä salilla, useilla saleilla vai tuleeko sinne missä asiakas on?
 4. Millaisia valmiita paketteja hän tarjoaa?
 5. Millaisia tuloksia hän on saanut aikaiseksi?
 6. Millainen tyyppi  PT on ja millainen on hänen valmennusfilosofiansa?

Näihin kun saisin vastauksen niin olisin jo aika  pitkällä. Ja koska nyt etsin itselleni PT:tä, päätimpä vielä kirjata omat vaatimukseni noihin kysymyksiin, jos joku profiiliin sopiva Tamperelainen PT, vaikka sattuisi tämän lukemaan, saa ottaa yhteyttä, laita vaikka kommenttikenttään viesti ja yhteystietosi niin otan yhteyttä ;)

 1. Erityistä erikoistumista en vaadi, mutta valmennuksessa olisi hyvä käyttää monipuolisesti erilaisia treenimenetelmiä. En etsi pelkkää salivalmennusta vaan sopivalla kombolla salia/muuta lihaskuntoharjoittelua, toiminnallista harjoittelua, kestävyyttä ja jopa kehopainoharjoittelua.
 2. PT-koulutus jostakin Suomen PT-ykköskoulutuslaitoksista ja  vähintään muutaman vuoden työkokemus sekä omaa harrastuneisuutta/osaamista vaadituissa lajeissa.
 3. PT toimii Tampereella tai on valmis tulemaan Tampereelle, ei ketjusaleilla, vaan salilla johon saa kertamaksulla käynnin tai on valmis tulemaan minun valitsemalleni salille tai harjoittelutilaan.
 4. Jonkinlainen ensikäynti: haastattelu + yhteistreeni, jonka jälkeen voimme katsoa, päästiinkö samalle aaltopituudelle ja sopia miten jatketaan. Sopimuksen mukainen paketti, ei valmiita räätälöityjä paketteja.
 5. Toivottavasti onnistumisia, jotka ovat vastanneet asiakkaan tavoitetta. Referenssejä?
 6. Sosiaalinen ja iloinen, mutta treenissä vaativa ja periksi antamaton. Tarvitsen napakan valmentajan, joka  vie mun treenit ihan uudelle tasolle.

Ja mihin mä sitä PT:tä nyt haluan? Katsotaan mun ruokavalio vielä kerran uusiksi, on pari ongelmakohtaa kropassa, joihin haluaisin pureutua, lähinnä yllättäin kiinteytymisajatuksissa ja palata mun vuoden 2014 kuntoon :) Haluan kausisuunnitelman treeneihin ja treeniohjelmat niihin sekä x määrää yhteistreenejä sovitulle ajanjaksolle.


Ootko saman ongelman edessä? Tai oletko löytänyt hyvän ratkaisun PT:n hankintaan?

Niin, onhan niitä erilaisia palveluja ja listauksia, mistä PT:tä voi etsiä. Niitäkin näyttää vain olevan tuhoton määrä, miksei voi olla vain yhtä paikkaa, missä kaikki PT:t esittäytyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti